Bygga utekök - Myoutdoorkitchen.se

Bygga Utekök


Det finns mycket att tänka på och fundera kring när du bygger ett utekök. Oavsett om du bygger köket från grunden, eller väljer en mobil modullösning så har vi en del tips och trix som vi gärna delar med oss av! Har du ytterligare frågor eller funderingar? Tveka inte att höra av dig till vår kundtjänst.
Vi hjälper dig gärna, både på telefon och mail.

Utekök - vad ska jag tänka på?

Inbyggbart utekök
Placera uteköket rätt

När du bestämt dig för att bygga ett utekök blir nästa fråga - var ska det stå någonstans? Givetvis är det svaret upp till dig och var du tycker att det passar bäst, men det kan vara smart att placera uteköket i anslutning till, eller nära huset. Att placera uteköket i anslutning till ditt hus gör det enklare att exempelvis få tillgång till både el och vatten. Om du placerar uteköket i närheten av huset skyddas dessutom ofta den som lagar mat från oönskad vind. Ett annat tips är att placera uteköket i anslutning till ett växthus. Förutom vindskydd får du då även egenodlade råvaror nära till hands!

Skydda uteköket

Ett utekök står ofta utomhus i ur och skur. Att ha ett tak över uteköket är ett bra tips då det minskar underhållet och möjliggör att man kan använda köket även när vädret inte är på topp. Akta dig dock för att placera grillen för nära taket då det lätt svärtar ner. Om ditt utekök inte står under ett tak rekommenderar vi att du täcker över och skyddar det när det inte används. Det minskar underhållet och förlänger utekökets livslängd.

Rinnande vatten i uteköket

Rinnande vatten är inget krav i ett utekök, men det är väldigt skönt att ha det tillgängligt. Har du inte möjlighet att dra ut både varm- och kallvatten till ditt utekök är en enkel lösning att installera en vask, ansluta trädgårdsslangen och ställa en hink under. Tänk på att det kan vara bra att ha möjligheten att stänga av vattnet under vintertid.

Fristående grill med belysning


El i uteköket

Att ha tillgång till el i sitt utekök är väldigt skönt. Det möjliggör att du kan installera en kyl i anslutning till köket, att du kan använda diverse köksmaskiner och att du kan installera belysning. För att enkelt ha tillgång till el är det en fördel att placera uteköket i anslutning till huset.

Utekök - vilka material ska jag satsa på?

Produkter tillverkade i rostfritt stål

Grunden i ditt utekök kan exempelvis byggas i trä, aluminium, betong, sten eller med hjälp av murbruk. Vilket material du väljer är upp till dig - skräddarsy ditt drömutekök precis så som du vill ha det! Kanske vill du att utekökets material ska stämma överens med husets design eller kanske vill du att uteköket ska smälta in i trädgården på ett naturligt sätt. Oavsett vilket material du fastnar för kan det vara bra att ha utekökets placering i åtanke. Är tanken att uteköket ska stå oskyddat och utan tak, välj då ett material därefter.

Det är också viktigt att tänka på att produkterna som du placerar i ditt utekök är tillverkade i hållbara material som tål att stå ute. Vi erbjuder bara produkter som är tillverkade i 304 SS Stål av denna anledning. Ett slitstarkt stål som är speciellt anpassat för att användas utomhus.

KUNDTJÄNST

Måndag-Fredag:
09:00-17:00

010 - 10 19 286


info@myoutdoorkitchen.se

Rita ditt utekök

Betalning