3D guide - Myoutdoorkitchen.se

Utekök i 3D


Vi planerar ditt kök i 3D
Utekök - från idé till färdigt koncept

Det är många parametrar som spelar roll i planerandet av ett utekök, att det dessutom erbjuds flera olika val av design och typ av utekök gör inte beslutsprocessen enklare. För att underlätta detta hjälper vi dig som kund att få ner din idé till bild – genom att göra en 3D modell av uteköket. En 3D modell hjälper dig att visualisera det färdiga resultatet och ger dig möjlighet att justera din order, utan att det kostar varken tid eller pengar. Vi vill hjälpa dig att hitta uteköket som matchar just dina behov!

När det är bestämt vart utomhusköket ska stå behöver du fundera över om du vill ha ett inbyggbart eller fristående utekök. Ett inbyggbart utekökspaket innehåller bland annat: skåp, dörrar, stekbord, grillar och kylar. Gemensamt för dessa är att de levereras en och en och byggs in i valfritt material för att tillsammans bilda ett utekök. Ett inbyggbart utekök ger dig enorma möjligheter att specialanpassa uteköket efter just ditt unika behov. Ett fristående utekök levereras istället komplett, färdigbyggt och redo att börja användas. Modulerna byggs ihop på bredden och bildar tillsammans ett fullständigt utomhuskök. Fortfarande osäker på begreppen? Läs mer om dem i vår köpguide.

Inbyggbart utekök

När du bestämt dig för huruvida du vill ha ett inbyggbart eller fristående utekök, är det dags att välja varumärke/leverantör. För inbyggbara utekök erbjuder vi lösningar från två varumärken: Sunstone Metal och Myoutdoorkitchen. Är du istället mer intresserad av ett fristående utekök finner du lösningar från Sunstone Metal, Myoutdoorkitchen och Steel hos oss. Behöver du hjälp att veta vilket varumärke som täcker ditt behov bäst? Kontakta gärna oss, så hjälper vi dig!

För att underlätta för dig har vi redan ett antal färdiga paketlösningar för både inbyggbara och fristående utekök. Om du fantiserar om andra mått, fler produkter eller har en annan idé finns alltid möjligheten att själv välja ut vilka produkter som önskas. Utgå då från våra kategorier i vänsterspalten och känn friheten att själv plocka ihop exakt det som passar dig och dina drömmar. Det enda du behöver tänka på är att välja produkter från samma varumärke.

När valen av leverantör och produkter är gjorda hjälper vi dig att visualisera ditt utekök - I fyra enkla steg förklarar vi processen av att ta fram en 3D modell av ditt utekök, nedan - vid frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst, så hjälper vi dig.


Fristående uteköks-ritning Inbyggbar uteköks-ritning
Steg 1 – Hur ska uteköket se ut?

För att kunna framställa en 3D modell behöver vi få in en enkel skiss på hur du som kund vill att uteköket ska vara utformat. I grund och botten räcker det med att vi får in mått på bredd och längd och en kort beskrivning på vilka typer av produkter du vill ha, men kan du ge oss en ritning likt ovan ger det oss bättre möjligheter att hjälpa dig. Om möjligt, skriv gärna med var produkter/moduler ska stå. Skriv även med på ritningen om uteköket kommer att stå placerat mot en husvägg eller liknande. För ett så verkligt resultat som möjligt ber vi även om ett foto på platsen där uteköket ska placeras.

Är du osäker på vilka produkter du ska välja eller har några frågor kring placering hör gärna av dig till vår kundtjänst så hjälper vi dig att hitta rätt uteköksprodukter.


SketchUp- utekök i 3D
SketchUp - Warehouse
Steg 2 - Första omvandlingen - SketchUp

När vi mottagit ritning och foton sätter sig våra 3D grafiker i SketchUp och börjar omvandla din ritning i en första fas. SketchUp är ett kostnadsfritt program där även du har möjligheten att skapa dig ditt egna utekök i 3D modeller med hjälp av en bildbank som erbjuder ett brett sortiment av 3D moduler att arbeta med. I bildbanken finner du våra produkter från SunstoneMetal genom att söka på varumärket. För den kreativa personen är detta det perfekta redskapet att bygga i för att själv skapa en sketch av hur du önskar ditt utekök. För dig som inte finner tid eller lust att arbeta i SketchUp gör vi självklart jobbet åt dig! Här finns också goda möjligheter att ändra på ett enkelt sätt. Under framtagandet av sketchUp-modellen kommer vi föra en dialog med dig, för att resultatet ska bli precis som du önskar.


3D rendering 3D rendering
Steg 3 - Andra omvandlingen - Rendering

När du känner dig nöjd med valda produkter och placeringen av dessa kör vi igång med fas två - rendering. Våra 3D grafiker börjar nu att lägga över och renderar produkterna i uteköket. Detta steg är omfattande men av stor betydelse för att få ett resultat som speglar verkligheten så bra som möjligt. Av denna anledning är det viktigt att eventuella ändringar och justeringar är korrigerade och att den skiss som omvandlas är den slutliga versionen av uteköket.


Färdiga resultatet Färdiga resultatet
Steg 4 - Färdiga resultatet - Miljö och färg

Tack vare ritningen och fotot kan våra 3D grafiker nu sätta in 3D köket i en liknande miljö som din och färdigställa 3D modellen i Photoshop. Detta steget är mest estetiskt, och kan bara utföras i vissa fall då det kan vara svårt att hitta passande miljöer för just din bild. När 3D modellen är klar tar vi kontakt med dig.

Är det något du vill ändra på eller känner dig osäker på något – så finns vi här under hela processen och hjälper dig med dina frågor och funderingar!

Skicka in din ritning och foto till:
Info@myoutdoorkitchen.se
010 - 10 19 286

För att framställa 3D-modeller tar vi ut en kostnad på 495 kr som betalas tillbaka vid beställning av uteköket. Varmt välkommen att skicka in dina ritningar till oss!


KUNDTJÄNST

MÅN-FRE 09:00-17:00
010 - 10 19 286

info@myoutdoorkitchen.se

Utekök i 3D - vi hjälper dig!

HANDLA SÄKERT